Precis som D-Link DCS-8525LH och Yi Dome Camera går Ezviz EZ360 Security Camera att fjärrstyra. Visserligen inte i de 360 grader som namnet antyder, men väl i 340 grader. Att den går att fjärrstyra innebär även, precis som för kamerorna från D-Link och Yi, att den är ganska stor och klumpig.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Ezviz EZ360 Security Camera har en helt okej bildkvalitet och fjärrstyrningen fungerar bra. Dessutom ett plus för både lokal lagring på micro sd-kort och molnlagring. Tyvärr dras betyget ned av en bristfällig app, ett dyrt abonnemang och en bildvinkel som är testets sämsta.

Positivt

  • Bra pris.
  • Styrbar på distans.
  • Snabb respons.
  • Lokal lagring på micro sd-kort.

Negativt

  • Dålig app.
  • Låg bildvinkel.
  • Stor och klumpig.
  • Dyrt abonnemang.
Det går att ansluta Ezviz EZ360 Security Camera både via wifi och ethernet och den har såväl plats för micro sd-kort (upp till 128 GB) och molnlagring. Gott om valmöjligheter med andra ord, även om molnlagringen kräver ett abonnemang.

Detta abonnemang kostar 52 kronor för 7 dagars videohistorik eller 105 kronor för 30 dagars videohistorik, vilket är ett av de dyraste abonnemangen bland de ip-kameror vi har testat. Någon gratisvariant finns inte och ”prova på”-varianten är bara på sju dagar.

Ezviz
Bilden i dagsljus...
Ezviz
... i lampljus...
Ezviz
... och i mörker.

Dålig bildvinkel

Installationen av kameran går, precis som för de flesta andra kamerorna, smidigt. Tyvärr visar sig användandet sedan inte vara lika enkelt. Problemet är appen, som lämnar en del övrigt att önska.

Den ska vara på svenska, men minst hälften av menyer med mera är på engelska. Dessutom är den rätt rörig och opedagogisk, där inställningar och funktioner inte alltid är där man förväntar sig att de ska vara. Inställningar för rörelsesensorn och rörelsezoner finns exempelvis djupt ned under inställningen ”Alarm Notification”.

Det är synd, för själva kameran fungerar riktigt bra. Fjärrstyrningen är smidig och kameran reagerar snabbt när man styr den. Autospårningen av objekt som rör sig fungerar även den bra.

Responsen är också bra, med bara någon sekunds fördröjning mellan det att vi passerar kameran och att appen larmar om rörelse.

Bildkvaliteten är helt okej, i alla fall i dagsljus och lampbelysning. Mörkerseendet är något sämre, men får trots det godkänt.

Det som däremot får underkänt är bildvinkeln som bara är på 90 grader. Visserligen kompenserar dessa något av att det går att fjärrstyra kameran, men det är ändå för lite för att få godkänt.

Specifikationer

Testad: Februari 2021
Tillverkare/kontakt: Ezviz, ezviz.eu/sv
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS
App på svenska: Nja
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter)
Bildvinkel: Upp till 90 grader diagonalt
Ljud: Högtalare och mikrofon
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Ja
Ljudsensor: Nej
Nätverk: Wifi och ethernet
Lagring: Molnlagring och micro sd-kort (upp till 128 gb)
Fri lagring: 7 dagars ”prova på”, sedan bara betalabonnemang
Abonnemangskostnad per månad: 52 kronor för 7 dagars videohistorik eller 105 kronor för 30 dagars videohistorik
Färg: Vit
Mått: 8,8 x 8,8 x 11,3 centimeter
Vikt: 256 gram
Övrigt: Pan & tilt control (340 x 120 grader)
Pris: 849 kronor hos Dustin.se

Betyg: 3 av 5