Nedis Smartlife Indoor Battery Wifi IP-Camera är en av få ip-kameror i den här genren som är helt trådlös, då den har ett uppladdningsbart batteri. Detta gör den mer lättplacerad, särskilt som det är en till formatet liten och lätt kamera. Tyvärr är batteriet inte löstagbart, vilket innebär att hela kameran måste laddas när batteriet tar slut.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Nedis Smartlife Indoor Battery Wifi IP-Camera är en bra kamera med en vettig prislapp, men den höga abonnemangskostnaden i kombination med en funktionsfattig och opedagogisk app ger den ändå bara ett medelbetyg i slutändan.

Positivt

  • Lokal lagring på micro sd-kort.
  • Bra pris.
  • Helt trådlös.
  • Snabb respons.

Negativt

  • Inget gratis "prova på"-abonnemang.
  • Dyrt abonnemang.
  • Dålig och funktionsfattig app.
  • Ej löstagbart batteri.
I likhet med flera andra kameror har Nedis kamera både molnlagring och lokal lagring på ett micro sd-kort (upp till 128 GB). Och som för de flesta krävs ett betalabonnemang för molnlagringen, vilket i Nedis fall är ett dyrt abonnemang. Inte dyrast, men långt ifrån TP-Links och Rings billiga abonnemang. För 14 dagars videohistorik får man betala 37 kronor per månad medan 30 dagars videohistorik kostar 83 kronor per månad.

Tyvärr finns heller inget ”prova på”-abonnemang, utan det är direkt på betalabonnemanget som gäller om man vill ha molnlagring.

Nedis
Bilden i dagsljus...
Nedis
... i lampljus...
Nedis
... och i mörker.

Funktionsfattig och rörig app

Att installera och komma igång med Nedis Smartlife Indoor Battery Wifi IP-Camera är enkelt. Appen som används är dock inte dedikerad kameran, utan samma app som används för Nedis övriga smarta hemmet-produkter.

Och det märks rätt tydligt att detta är en kamera som är tänkt att användas som en del i en smarta hemmet-lösning. För appen är på samma gång rörig, opedagogisk och funktionsfattig. Exempelvis saknas möjligheten att ställa in rörelsezoner och många andra inställningar. Istället finns en stor avdelning i appen för ”scenarion” och automatiseringar.

Det är synd att appen är så bristfällig, för själva kameran är riktigt trevlig och välfungerande. Bildkvaliteten är bra både i dagsljus och mörker och responsen är snabb. Det går bara någon sekund från det att vi passerar kameran till dess att vi får en notis i vår mobil.

Men den höga abonnemangskostnaden i kombination med den funktionsfattiga appen gör att Nedis Smartlife Indoor Battery Wifi IP-Camera får nöja sig med en mittenplacering i betygsskalan.

Specifikationer

Testad: Februari 2021
Tillverkare/kontakt: Nedis, nedis.se
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS
App på svenska: Ja
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter)
Bildvinkel: Upp till 130 grader diagonalt
Ljud: Högtalare och mikrofon
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Nej
Ljudsensor: Nej
Nätverk: Wifi
Lagring: Molnlagring och micro sd-kort (upp till 128 GB)
Fri lagring: Saknas
Abonnemangskostnad per månad: 37 kronor för 14 dagars videohistorik eller 83 kronor för 30 dagars videohistorik
Färg: Vit
Mått: 4,0 x 4,0 x 11,6 centimeter
Vikt: 140 gram
Övrigt: -
Cirkapris: 800 kronor

Betyg: 3 av 5