Testad produkt: Hikvision DS-2CD2443G0-IW
Pris: Kostar 1 202 kronor via Amazon Sverige

I praktiken blir det dock snart uppenbart att Hikvisions kamera främst är tänkt att anslutas via ethernet och att den bäst lämpar sig för mer professionella användare.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Hikvision DS-2CD2443G0-IW är en lite väl proffsig kamera för vårt test. Bildkvaliteten är visserligen mycket bra, men svajig wifi, avsaknad av molnlagring och ett högt pris gör att detta är en kamera vi inte kan rekommendera för en normalanvändare.

Positivt

  • Mycket bra bild
  • Micro-sd-kort
  • Larmsignal
  • Snabb respons

Negativt

  • Svårinstallerad
  • Krånglig app
  • Instabil wifi-anslutning
  • Låg bildvinkel
Wifi-installationen visar sig nämligen vara en riktig plåga där vi får trixa och fixa med inställningar innan vi äntligen kan komma igång. Uppkopplingen är dock allt annat än stabil och kameran tappar upprepade gånger kontakt med routern.
Hikvision DS-2CD2443G0-IW

Det märks också i appen att detta främst är en kamera tänkt för lite mer erfarna användare. Gränssnittet är opedagogiskt och att hitta rätt inställningar är knepigt. Här finns förvånande nog inte heller några inställningar för rörelsesensorns känslighet eller möjligheten att ställa in rörelsezoner.

Hikvision DS-2CD2443G0-IW
Bildkvalitet på dagen…
Hikvision DS-2CD2443G0-IW
…i lampljus på kvällen…
Hikvision DS-2CD2443G0-IW
…och med mörkerseende på natten.

Mycket bra bild

Hikvision DS-2CD2443G0-IW har hög upplösning på 2688 x 1520 bildpunkter, och bildkvaliteten är också mycket bra, både i dagsljus och lampljus eller med mörkerseende. Däremot är bildvinkeln bara 114 grader, så vad man ser är rätt begränsat. Och där D-Link och YI har styrbara kameror sitter Hikvision stadigt fast där du satt den och ser bara det du ställt in den att se.

Någon molnlagring går inte att få med Hikvision. Istället är det micro-sd-kort eller lagring på en hemmaserver (nas) i nätverket som gäller, något som ytterligare förstärker känslan av att detta mer är en kamera riktad till proffsanvändare.

Responsen är precis som bildkvaliteten mycket bra, både när appen larmar om rörelse (ett par sekunder) och för det som sker framför kameran att synas i live-flödet i appen (under en sekund).

Specifikationer

Produktnamn: Hikvision DS-2CD2443G0-IW
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Hikvision, www.hikvision.com
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS
App på svenska: Ja
Upplösning: 1520p (2688 x 1520 bildpunkter)
Bildvinkel: Upp till 140 grader diagonalt
Ljud: Högtalare och mikrofon
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Nej
Ljudsensor: Nej
Nätverk: Wifi och ethernet
Lagring: Micro-sd-kort (upp till 128 GB) eller NAS
Fri lagring: -
Abonnemangskostnad: -
Färg: Vit
Mått: 6,5 x 3,3 x 10,3 cm
Vikt: 128 gram
Övrigt: Larmsignal (120 dB)
Cirkapris: 1 400 kronor
Pris: Kostar 1 202 kronor via Amazon Sverige

Betyg: 3 av 5