Testad produkt: Nest Cam Indoor
Pris: Från 890 kronor via Prisjakt

Utseendemässigt påminner Nest Cam Indoor väldigt mycket om TP-Links kamera KC120, men den är snäppet mindre och lättare.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Nest Cam Indoor är en liten, smidig och bra kamera med en lättanvänd app och bra bildkvalitet, men kostnaden både för själva kameran och för abonnemanget drar ned betyget.

Positivt

  • Lättanvänd app
  • Bra bildvinkel
  • Ljudsensor

Negativt

  • Bristfällig app
  • Dyrt abonnemang
Installationen går snabbt och smidigt och appen är enkel och lätt att använda, även om den är på engelska. Exempelvis finns här möjligheten att snabbt slå av kameran när man kommer hem eller slå på den när man går hemifrån. Däremot har tillverkaren gjort en del märkliga val inne bland inställningsmöjligheterna.
Nest Cam Indoor

Exempelvis finns här ingen möjlighet att ställa in känsligheten för rörelsesensorn. För mikrofonen finns en ”mikrofonkänslighet”, men huruvida den har med ljudsensorn att göra framgår ej. Och vilken upplösning kameran ska ha går inte att ställa in exakt. Istället hänvisas man till en diffus inställning med en gradering från ”low” till ”high”.

Nest Cam Indoor
Bildkvalitet på dagen…
Nest Cam Indoor
…i lampljus på kvällen…
Nest Cam Indoor
…och med mörkerseende på natten.

Mycket dyrt abonnemang

Bildmässigt står sig Nest Cam Indoor bra i vårt test, med en skarp och tydlig bild oavsett om det är dagsljus, lampljus eller mörkerseende. Bildvinkeln på 130 grader diagonalt ger en bra överblick utan att för den skull förvränga bilden alltför mycket.

Responsen är också mycket bra med under sekunden för att visa det som sker framför kameran i appen och bara någon sekunds fördröjning innan appen larmar om rörelse.

Så långt är Nest Cam Indoor en riktigt bra kamera, och den skulle mycket väl ha kunnat få en utmärkelse av oss om det inte hade varit för abonnemangskostnaden.

Här finns nämligen (förutom 30 dagars prova på) inget gratisalternativ alls och de betalalternativ som finns är mycket dyra. 48 kronor (5 dollar) för 5 dagars lagring, 96 kronor (10 dollar) för 10 dagar eller 288 kronor (30 dollar) för en månad. Till det ska läggas kostnaden för själva kameran som är höga 2 000 kronor.

Specifikationer

Produktnamn: Nest Cam Indoor
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Nest, www.nest.com
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS
App på svenska: Nej
Upplösning: 1080p (1920 x 1080 bildpunkter)
Bildvinkel: Upp till 130 grader diagonalt
Ljud: Högtalare och mikrofon
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Ja
Ljudsensor: Ja
Nätverk: Wifi
Lagring: Molnlagring
Fri lagring: 30 dagars ”Prova på”, sedan bara betalabonnemang
Abonnemangskostnad per månad: 48 kronor (5 dollar) för 5 dagars lagring, 96 kronor (10 dollar) för 10 dagars lagring eller 288 kronor (30 dollar) för en månads lagring
Färg: Svart
Mått: 7,3 x 7,3 x 11,4 cm
Vikt: 213 gram
Sladdlängd: 300 cm
Övrigt: Stöd för Google Home, magnetiskt väggfäste
Cirkapris: 2 000 kronor
Pris: Från 890 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5