Testad produkt: Yi Dome Camera
Pris: Från 818 kronor via Prisjakt

Båda går också att styra på distans och de har plats för micro-sd-kort. De är båda, precis som de flesta kameror i detta test lätta att installera. Där tar dock likheterna slut.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Yi Dome Camera är visserligen en kamera med några smarta finesser, men också en hel del svagheter. Inte minst den låga bildvinkeln och den höga abonnemangskostnaden. Det som ändå räddar betyget är det låga priset på 650 kronor.

Positivt

  • Billig
  • Styrbar på distans
  • Micro-sd-kort

Negativt

  • Låg bildvinkel
  • Dyrt abonnemang
Yi Dome Camera

För till skillnad mot D-Links kamera har Yi Dome Camera en bra och lättanvänd app, även om den är på engelska. Det är lätt att hitta och ändra inställningar och det går även lätt och smidigt att fjärrstyra kameran. Yi Dome Camera är också utrustad med finesser som ”motion tracking” (följ en rörelse med kameran) och ”auto cruise” rotera kameran automatiskt efter ett förbestämt schema.

Yi Dome Camera
Bildkvalitet på dagen…
Yi Dome Camera
…i lampljus på kvällen…
Yi Dome Camera
…och med mörkerseende på natten.

Godkänd bildkvalitet

Att kameran går att fjärrstyra kompenserar till viss del för den låga bildvinkeln på 112 grader diagonalt, vilket är sämst i testet. Bildkvaliteten i övrigt är i genomsnitt godkänd. Bilden är helt okej i lampljus eller med mörkerseende, men mindre bra i dagsljus.

Däremot är responsen förhållandevis dålig. Det tar över fem sekunder innan appen larmar om rörelse och cirka tre sekunder innan det som sker framför kameran visas i appen.

Yi Dome Camera utmärker sig också negativt genom att inte ha något gratis abonnemangsalternativ. Istället är månadskostnaden 41 kronor för 7 dagars videohistorik, 108 kronor för 15 dagars videohistorik eller 165 kronor för 30 dagars videohistorik..

Tur då för Yi Dome Camera att den är så billig – bara 650 kronor är lägst i vårt test, och väldigt bra för att ha motoriserad panorering och tilt.

Specifikationer

Produktnamn: Yi Dome Camera
Testad: Maj 2019
Tillverkare/kontakt: Yi Technology, www.yitechnology.com
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS
App på svenska: Nej
Upplösning: 1080p (1920 x 1080 bildpunkter)
Bildvinkel: Upp till 112 grader diagonalt
Ljud: Högtalare och mikrofon
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Nej
Ljudsensor: Nej
Nätverk: Wifi
Lagring: Molnlagring och micro-sd-kort (upp till 32 GB)
Fri lagring: 30 dagars prova på, sedan bara betalabonnemang
Abonnemangskostnad per månad: 41 kronor för 7 dagars videohistorik, 108 kronor för 15 dagars videohistorik eller 165 kronor för 30 dagars videohistorik.
Färg: Svart eller vit
Mått: 11,0 x 9,3 x 9,3 cm
Vikt: 230 gram
Övrigt: Pan & Tilt control (345 x 115 grader)
Cirkapris: 650 kronor
Pris: Från 818 kronor via Prisjakt

Betyg: 4 av 5