Om en Chromebook slutar att stödjas och inte får uppdateringar kan detta innebära att vissa sajter inte längre kommer ge enheten återkomst.

Detta skiljer sig exempelvis från en pc med Windows där användaren, om deras version av Windows slutar stödjas, fortfarande alltid kan installera en senare version såvida de inte sitter på väldigt gammal hårdvara.

Förväntningen är att allt fler Chromebook-användare kommer påverkas av det här problemet och nu säger Google att de jobbar på att göra något åt det.

Under en presskonferens i samband med Chrome OS 10-årsjubileum säger Alexander Kuscher, chef för produkthantering för Chrome OS, att Google redan 2019 började motarbeta detta när de utvidgade stödet för Chromebooks till åtta år.

Google ska också jobba med tillverkare gällande återförsäljare som exempelvis försöker sälja av sina lager av äldre Chromebooks genom rea-erbjudanden.

Google ska även jobba för att alla Chromebooks ska ha tillgång till den senaste uppdateringen av webbläsaren Chrome, även om de inte har tillgång den senaste versionen av operativsystemet.

Enligt Googles beräkningar ska 50 nya Chromebooks släppas under 2021.

Läs också: Google börjar länka Androidmobiler till Chromebooks