Uppdatering (2021-03-20)

En Windows 10-uppdatering som släpptes 9 mars har lett till att användares datorer börjat krascha och få blåskärm när de försöker komma åt vissa skrivare från olika program. Den 15 mars släppte Microsoft en uppdatering för att åtgärda krascherna men nu rapporterar Bleeping Computer att ytterligare en uppdatering släppts.

Den senaste uppdateringen ska istället åtgärda ett annat skrivarfel som kan göra så skrivarna inte skriver ut ordentligt utan gör fel gällande färger, formatering och layout eller bara skriver ut helt blanka sidor.

Microsoft uppmanar användare att bara installera uppdateringen om de vet att detta fel påverkar dem. Många användare ska dock, av oklar anledning, inte kunna installera uppdateringen via Windows Update, utan behövt installera den manuellt via Microsoft Update Catalog.

Uppdatering (2021-03-16):

Häromdagen rapporterade vi om att vissa skrivare kan få din pc att krascha, något som har skapat en hel del frustration på sina håll.

Nu har Microsoft lyckligtvis släppt en ny uppdatering för Windows 10 som är tänkt att åtgärda problemet.

Vill du installera buggfixen (som har beteckningen KB5001566) beger du dig till Startmenyn och därefter till Inställningar -> Uppdatering och säkerhet -> Windows Update.

När installationen är slutförd ska du förhoppningsvis kunna ansluta en skrivare igen utan att riskera krascher.

Tidigare (2021-03-12):

Den senaste Windows-uppdateringen (KB000802) som släppptes i mars har inneburit problem och krascher för vissa användare, rapporterar Windows Latest.

Användarna uppger att deras pc får blåskärm och ger ett felmeddelande när de försöker öppna skrivaren från Anteckningar, Office eller andra program. Bland de påverkade skrivarna syns varumärken som Kyocera, Ricoh, Zebra med flera.

Den senaste Windows 10-uppdateringen är en säkerhetsuppdatering som inte går att välja bort utan laddas ner och installeras automatiskt för samtliga användare. Flera rapporter har dock inkommit om att Microsoft nu ska ha stoppat uppdateringen i vissa fall.

Företaget har också bekräftat att de känner till problemet och håller på att undersöka det hela.

Läs också: HP Envy Pro 6320 - funktionsrik skrivare för hemmakontoret