Både Xbox Series X och S använder sig av en ny grafikteknik som kallas för Auto HDR. Nu ska Microsoft börjat testa tekniken även för datorer i samband med den senaste förhandsversionen av Windows 10. Det ska även finnas en split-screen-funktion där användare kan se skillnaden som tekniken gör.

HDR står för High Dynamic Range och innebär att bilder och video kan visas med ett väldigt stort ljusomfång som mer liknar hur det mänskliga ögat uppfattar ljus. Exempelvis kan du både se ljuset komma in från ett fönster samtidigt andra delar av skärmen kan innehålla mörka skuggor.

Windows 10 har tidigare haft ett blandat stöd för HDR som framförallt kan variera när användaren byter mellan olika program. Detta är vad den senaste förhandsversionen arbetar för att åtgärda. Exempelvis gör Auto HDR så att tekniken automatiskt läggs till spel som inte redan har stöd för tekniken.

Märk väl att för att kunna dra nytta av tekniken krävs en bildskärm som har stöd för HDR. Det är också oklart när Auto HDR kommer dyka upp i den stabila versionen av Windows 10.

Läs också: Nu kommer EA Play till Xbox Game Pass 

Microsoft Xbox Series X 1TB Pris vid test: 5695 kr.

Bästa pris just nu: 7315 kr