Tiden då det behövdes en särskilt avsedd gps-enhet för navigering i bilen är för länge sedan förbi. Tack vare Google Maps eller någon annan navigationsapp behöver du bara en smart telefon för att få vägbeskrivningar vart du än ska. Med genvägar på startskärmen på en Android-telefon blir det ännu enklare att hitta till dina vanligaste platser.

Proceduren för att få fram en vägbeskrivning innebär vanligtvis att öppna Google Maps-appen, söka efter en plats, hitta den du vill ha och slutligen starta navigeringen. Om du gör detta varje dag kan det kanske upplevas som lite besvärligt.

Google visar visserligen platser som ofta besöks, vilket gör processen lite enklare, men det går att förbättra detta ännu mer. Genom att lägga till genvägar på din startskärm till alla dina vanligaste platser kan du kringgå allt detta och hoppa direkt till navigering. Var du än befinner dig kan du snabbt få en beskrivning som visar dig vägen hem.

Vägbeskrivning

1. Plats

Börja med att starta Google Maps och sök fram den plats du vill spara en genväg till. Klicka på Vägbeskrivning.


Vägbeskrivning

2. Lägg till

Klicka sedan på de tre prickarna uppe till höger och välj Lägg till rutt på startskärmen.


Vägbeskrivning

3. Startskärm

Nu kan du långklicka på ikonen och dra den dit du vill ha den på startskärmen eller bara klicka på Lägg till för att placera den automatiskt.


Vägbeskrivning

4. Mapp

Ett tips är att placera alla dina navigeringsgenvägar i en egen mapp på startskärmen, så slipper du ha dem utspridda.