Testad produkt: Mi 360 Home Security Camera 2K Pro
Pris: 697 kronor på Prisjakt

Xiaomi har en milt sagt aggressiv prissättning på sina produkter. Produkter som, trots låga priser, ofta håller hög kvalitet. Så även Mi 360 Home Security Camera 2K Pro, en ip-kamera för inomhusbruk med en prislapp på 700 kronor som vi nu har testat.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Mi 360 Home Security Camera 2K Pro är en mycket prisvärd, lättanvänd och funktionsrik kamera med utmärkt bildkvalitet. Den är styrbar på distans och glädjande nog ingår sju dagars videohistorik i molnet utan kostnad. De enda nackdelarna är egentligen den låga bildvinkeln och att den som mest klarar 32 gigabyte stora micro sd-kort. Detta är dock detaljer och Mi 360 Home Security Camera 2K Pro är en kamera vi varmt kan rekommendera.

Positivt

  • Styrbar på distans
  • Bra bildkvalitet
  • Sju dagars gratis molnlagring
  • Lokal lagring på micro sd-kort

Negativt

  • Max 32 gigabyte minneskort
  • Inga rörelsezoner
  • Låg bildvinkel
Mi 360 Home Security Camera 2K Pro påminner en hel om en annan kamera vi nyligen testat, Ezviz EZ360 Security Camera. De ligger nära varandra prismässigt (Ezviz kostar 750 kronor mot 700 kronor för Mi 360 Home Security Camera 2K Pro), båda kamerorna är styrbara på distans och kan vridas runt i (nästan) 360 grader. De är båda också försedda med en plats för micro sd-kort för lokal lagring (tyvärr bara upp till 32 gigabyte hos Xiaomi Mis kamera, Ezviz klarar upp till 128 gigabyte).

Kameran från Xiaomi är dock inte lika klotformad, utan ser mer ut som ett litet spöke. Storleksmässigt är de dock nära varandra (8,8 x 8,8 x 11,3 centimeter för Ezviz och 7,8 x 7,8 x 12,2 centimeter för Xiaomi Mi).

Gratis molnlagring

Efter att vi har installerat och kört igång Mi 360 Home Security Camera 2K Pro visar den sig ha en hel del fördelar jämfört med Ezviz EZ360 Security Camera.

Till att börja med är appen bra mycket bättre. Visserligen är den bara på engelska, men den är pedagogisk och lättanvänd, samtidigt som den är riktigt funktionsrik.

Det går att göra inställningar för allt från när och hur kameran ska övervaka hemmet, hur känslig rörelsesensorn ska vara och hur ofta notiser ska skickas ut, till inställningar för videokvalitet och skapande av olika scheman. Det senare är extra användbart om du har en smart hem-lösning med flera produkter från Xiaomi. Det enda vi saknar är egentligen möjligheten att ställa in zoner för rörelsesensorn.

Allra trevligaste är faktumet att det inte behövs något abonnemang för att kunna använda Mi 360 Home Security Camera 2K Pro fullt ut! Alla funktioner är tillgängliga och det ingår även sju dagars videohistorik i molnet utan kostnad.
Och det går som sagt även att lagra videoklipp och bilder lokalt i kameran på ett micro sd-kort.

Mi 360 Home Security Camera 2K Pro
Bilden i dagsljus...
Mi 360 Home Security Camera 2K Pro
... i lampljus...
Mi 360 Home Security Camera 2K Pro
... och i mörker.

Utmärkt bildkvalitet

Fjärrstyrningen Mi 360 Home Security Camera 2K Pro fungerar utmärkt och det går att vrida kameran (nästan) 360 grader horisontellt och 118 grader vertikalt. Tyvärr är den diagonala bildvinkeln bara 110 grader, så det är en begränsad del av rummet som visas i bild. Men detta kompenseras till viss del av att kameran är fjärrstyrd och kan riktas runt i rummet.

Responsen är också snabb, både när det gäller själva styrningen av kameran och visningen av det som sker framför den. Notiser om att rörelse har upptäckts skickas ut med bara någon sekunds fördröjning.

Och bildkvaliteten är riktigt bra. Mi 360 Home Security Camera 2K Pro har en upplösning på 2 304 x 1 296 bildpunkter och bilden är riktigt skarp och klar i såväl dagsljus som lampljus och mörker. Framförallt imponerar bildkvaliteten när det är helt mörkt.

Mi 360 Home Security Camera 2K Pro är en överraskande bra kamera med tanke på prislappen och en inomhuskamera vi varmt rekommenderar.

Specifikationer

PC för Alla rekommenderar

Testad: Mars 2021
Tillverkare/kontakt: Xiaomi Mi, mistore.se.
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS.
App på svenska: Nej.
Upplösning: 2 304 x 1 296 bildpunkter.
Bildvinkel: Upp till 110 grader diagonalt.
Ljud: Högtalare och mikrofon.
Rörelsesensor: Ja.
Rörelsezoner: Nej.
Ljudsensor: Nej.
Nätverk: Wifi.
Lagring: Molnlagring och micro sd-kort (upp till 32 gb).
Fri lagring: 7 dagars videohistorik.
Abonnemangskostnad per månad: Gratis.
Färg: Vit.
Mått: 7,8 x 7,8 x 12,2 centimeter.
Vikt: 260 gram.
Övrigt: Pan & Tilt control (360 x 180 grader).
Pris: 697 kronor på Prisjakt

Betyg: 4 av 5