En ny undersökning genomförd av analysfirman Statcounter visar att Microsoft Edge fortsätter öka medan Firefox faller, rapporterar Windows Latest.

Microsofts webbläsare har under de senaste månaderna också lagt till fler användare än Firefox. Sedan tidigare är det klart att Edge är den näst största webbläsaren på Windows. Firefox har däremot en större marknadsandel än Edge när mobila användare räknas in. Detta kan dock ändras snart eftersom Firefox siffror faller även här.

Microsoft Edge slår samtidigt nya användarrekord och förväntningen är att de nya användarna är personer som tidigare kört Google Chrome och Firefox samt Internet Explorer, varav den senare inte längre stöds av Microsoft.

Om trenden fortsätter ser det ut som Microsoft Edge även kan gå om Apples Safari senare i år och bli den näst största webbläsaren på skrivbordet.

Sett till skrivbordsanvändningen har Edge i dagsläget 8,03 procent av marknaden medan Safari sitter på 10,11 procent och Firefox fallit till 7,95 procent. Förstaplatsen innehas med trygghet av Google Chrome med hela 67,14 procent av marknaden.

Läs också: Microsoft kan blockera autospelande video i Edge