Youtube har nu presenterat ett nytt mätsystem som videosajten argumenterar för visar hur de blivit bättre på att ta bort otillåtna videor, rapporterar The New York Times.

"Violative View Rate" som mätsystemet heter visar procentandelen av det totala antalet visningar på Youtube som kommer från videos som inte följer sajtens riktlinjer och senare tas bort.

Enligt Youtube själva ska dessa visningar utgöra mellan 0,16 och 0,18 procent av det totala antalet visningar på plattformen för det fjärde kvartalet 2020. Eller motsvarande mellan 16 och 18 visningar per 10 000 visningar på sajten. 

Enligt Youtube själva ska violative view rate-siffran istället legat på mellan 0,63 och 0,72 procent under fjärde kvartalet 2017. Youtube har dock inte givit några exakta siffror för antalet visningar för någon av perioderna. Det är däremot känt att videosajten tagit bort 83 miljoner olämpliga videos och sju miljarder kommentarer sedan 2018.

"Vi har gjort stora framsteg och det är en väldigt, väldigt låg siffra, men vi vill förstås att den ska vara lägre" säger Jennifer O'Connor, chef för Yotubes tilltro och säkerhets-team till New York Times.

Läs också: Facebook stängde 1,3 miljarder fejkkonton - på tre månader