Om du har byggt upp ett omfattande nätverk av e-postkontakter i Gmail kanske du vill exportera dem till någon annan tjänst. För att exportera Gmail-kontakter måste du använda Google Kontakter, som är åtkomligt via Gmail.

Eftersom Gmail-kontakter synkroniseras över ditt Google-konto kan dina sparade kontakter innehålla e-postadresser, telefonnummer från synkroniserade mobila enheter och annan ytterligare kontaktinformation.

Kontakter exporteras antingen i standardformatet vcard (.vcf) eller som .csv-filer, som är ett textformat som används av bland annat kalkylprogrammet Excel. De exporterade filerna kan sedan importeras till andra e-posttjänster och -program, inklusive Microsoft Outlook.

Detta är dock endast möjligt i Gmails webbgränssnitt, samt för Android-ägare som använder appen Google Kontakter. Iphone- och Ipad-användare måste använda webbgränssnittet för att exportera kontakter, eftersom appen Google Kontakter inte är tillgänglig för dessa enheter.

Kontakter

1. Kontakter

Öppna Gmail i din webbläsare och klicka på appmenyikonen (de nio prickarna). Välj Kontakter. Detta tar dig till din kontaktsida.


Kontakter

2. Exportera

Om du vill välja ut enskilda kontakter för export, markera dem först med en bock. Klicka sedan på Exportera i vänstra menyn.


Kontakter

3. Kategori

Nu kan du välja att exportera enbart valda kontakter eller pricka för en viss kategori.Kontakter

4. Hämta

Välj önskat format och klicka på Exportera. Filen laddas ned till din dator. Du kan sedan importera den i en annan tjänst (eller ett annat Google-konto).