Excel är ett av världens mest använda produktiva program. Det finns oändligt mycket finesser och saker du kan göra. Funktioner av olika slag tillhör de mest användbara för att göra invecklade beräkningar och konverteringar av olika slag.

Men bland funktionerna finns också några där det är ganska enkelt att ifrågasätta vad de egentligen behövs till. Det här lilla tipset har du säkert ingen större användning för, men det är alltid kul att leka lite, eller hur? Vi har letat fram fyra värstingar bland funktionerna.

Excel
  1. På hur många sätt kan du välja tre objekt av exempelvis 40? Prova funktionen =KOMBIN(40;3). Resultatet är hisnande 9 880.
  2. Behöver du upprepa dig? Skriv =REP(”PC för Alla ”;50) och se vad som händer.
  3. Funktionen ROMERSK är möjligen marginellt användbar. Skriv =ROMERSK(2021) för att omvandla årets årtal till romerska siffror. Du kan också åstadkomma det omvända med funktionen ARABISKA.
  4. En av de förmodligen mest meningslösa funktionerna är denna. Skriv =BAHTTEXT(1234) för att returnera siffrorna som thailändsk text med tillägget baht (Thailands valuta).