Under 2020 släppte Google en ny fotoredigerare till Android-appen för Google Foto. Nu utökas samma app med en ny videoredigerare

Den nya videoredigeraren kommer med 30 olika kontrollreglage som bland annat gör det möjligt att enkelt trimma, stabilisera och rotera inspelade videos. Det kommer också gå att beskära, ändra perspektiv, lägga till filter och justera ljusstyrka, kontrast, mättnad och värme.

Den nya videoredigeraren är redan tillgänglig på Google Foto till IOS och kommer rullas ut till Android de kommande veckorna. Den nya fotoredigeraren kommer också släppas till IOS de kommande månaderna.

Utöver det kommer Google göra avancerade redigeringsfunktioner, som tidigare varit exklusiva för Pixel-användare, tillgängliga för Google Ones betalmedlemmar. Redigeringsfunktionerna gör det möjligt att förändra porträtt med hjälp av maskininlärning. Funktionen "Portrait Blur" kan användas för att blurra bakgrunden i en bild medan "Portrait Light" kan förändra ljuset på ansiktet i en bild. Detta oavsett om bilden är nytagen eller gammal. AI-verktygen kan också användas för en slags "superfilter" som ska kunna göra avancerade justeringar av bilder.

Läs också: Google Foto låter pc-användare hämta text ur bilder