Microsoft har utöver Surface Laptop 4 nu också släppt flera nya datortillbehör inriktade på distansarbete.

Microsofts Modern Webcam är en webbkamera med 1080p-upplösning, förslutningsbar lucka och ett medföljande monteringsfäste till en laptop eller ett stativ. Webbkamerna har även autoexponering och hdr men saknar av någon anledning stöd för Windows Hello. Pris ligger på 70 dollar, motsvarande cirka 590 kronor, exklusive lokala tillägg.

Microsoft Surface Headphones
Foto: Microsoft

Surface Headphones 2 Plus for Business är ett par trådlösa hörlurar med tretton nivåer av aktiv brusreducering. Hörlurarna är optimerade för röst och har integrerats med Microsoft 365-appar som Powerpoint för automatisk översättning. Det finns också en dedikerad Microsoft Teams-knapp. Hörlurarnas vikt ligger på 290 gram och batteriet ska räcka för 15 timmars Teams-samtal eller 18,5 timmars lyssning utan aktiv brusreducering. Pris ligger på 300 dollar, motsvarande cirka 2540 kronor, exklusive lokala tillägg. 

Microsoft headset
Foto: Microsoft

Microsofts Modern Wireless Headset kopplas via bluetooth och har samma högtalare som Surface Headphones 2 Plus. Headsetet har också en brusreducerande mikrofon och batteriet räcker för upp till 30 timmars Teams-tid eller 50 timmars musiklyssnande. Pris ligger på 50 dollar, motsvarande cirka 420 kronor, exklusive lokala tillägg. 

Microsoft högtalare vår 2021
Foto: Microsoft

Slutligen släpper Micorsoft en usb-c-högtalare, Modern usb-c Speaker, som kan användas för både Teams-möten och musikuppspelning. Högtalaren har mikrofoner för Teams-samtal som kan fånga upp alla i rummet och en 50mm högtalare för musik. Högtalaren har också en dedikerad Teams-knapp och är trådad med usb-c. Pris ligger på 100 dollar, motsvarande cirka 845 kronor, exklusive lokala tillägg.

Läs också: Test - Microsoft Travel Hub låter dig koppla usb-c på resan