Microsoft har släppt en uppdatering av webbläsaren Edge som lägger till ett nytt barnläge som ska skydda unga användare från det stora, hemska, farliga internet. Funktionen är tillgänglig i både Windows- och Mac-versionen av programmet.

På Windows låser barnläget Edge till helskärmsläge, så att barnen inte kan lämna programmet och utforska resten av datorn. På Mac fungerar programmet som vanligt förutom att en förälder måste fylla i sitt Microsoft-kontolösen för att lämna barnläget.

Barnläget har två varianter – ett för barn i åldrarna fem till åtta och ett för barn som är nio år eller äldre. Barnen själva behöver inte ha egna Microsoft-konton (du måste alltså inte ha Microsofts familjefunktion aktiverad).

Med barnläget aktiverat blockeras spårning med Edges striktaste inställningar, och Bing-sökningar har Safesearch-funktionen aktiverad med strikt begränsade resultat. Dessutom kan barnen bara besöka godkända webbplatser. Ett 70-tal sajter finns på den inbyggda listan och föräldrar kan lägga till nya passande sajter, vilket lär bli tvunget i resten av världen utanför USA.