Ett nytt, fräscht designspråk och ökad tillgänglighet för såväl utvecklare som användare. Det har Microsoft som mål när de, enligt uppgifter från Windows Central, satsar på en omgörning av Microsoft Store. Publikationen beskriver Microsofts nuvarande appbutik som "långsam, ointuitiv och ful", men att de kommande designändringarna kommer göra mycket för att ändra på den saken.

Windows 10 verkar, som tidigare noterat, få ett stort ansiktslyft med höstens 21H2-uppdatering, Sun Valley. Av allt att döma vill inte Microsoft lämna sin appbutik därhän, utan Store ska enligt Windows Central haka på det nya utseendet. Men ambitionerna tycks inte stanna vid en ny layout. Microsoft ska framöver ha planer på månatliga uppdateringar för att få Store att hålla jämna steg med det övriga operativsystemet.

Flera nyheter för utvecklare uppges också vara i görningen, som ska göra det smidigare att utveckla och underhålla appar och program anpassade för Store. En av de största nyheterna kan bli stöd för egna inkomstplattformar inuti programmen, och där Microsoft enligt Windows Centrals källor inte kommer att norpa någon andel av de intjänade pengarna.