Ett helt nytt ekosystem för skrivare, som ska möjliggöra säkrare, mer hållbara och produktiva utskrifter. Så beskriver HP sin nya hård- och mjukvarubaserade tjänst HP Plus, som från och med nu ska integreras i utvalda skrivare riktade mot småföretag och konsumenter.

Stort test: Bästa fotoskrivaren (bläck) – under tusenlappen

HP trycker på funktioner som automatisk lösning av anslutningsproblem, förbättrad sekretess vid utskrivning och stärkt skydd mot intrång och virus. En nya funktion ska exempelvis göra det möjligt att placera utskriftsjobb i kö och sedan dra igång dem först när beställaren faktiskt befinner sig i närheten av skrivaren.

HP utlovar också full kompatibilitet med Android- och IOS-smartphones för utskrift och skanning. Användare får också möjlighet att teckna en kostnadsfri sexmånadersperiod på företagets bläcktjänst Instant Ink.

Guide: Så köper du rätt bläckpatroner – spara stora pengar

Med "mer hållbara" syftar HP på att man i och med den nya Plus-tjänsten kommer att återinvestera miljöavtrycket för dina utskrifter i olika projekt för att bevara skogar i bland annat Amazonas och Kina.

HP Plus är ingen dedikerad prenumerationstjänst, utan funktionaliteten finns inbyggd i vissa skrivarmodeller. Här märks Laserjet M200-serien (säljstart i juni), Officejet Pro 8000e och 9000e-serierna (27 april), Deskjet 2700e och 4100e-serierna (maj) samt Envy 6000e och 6400e-serierna (juni). HP Plus fungerar enbart med företagets originalbläck.