Under den inledande keynoten från Googles utvecklarkonferens I/O presenterade företaget flera nyheter kring integritet. En av dessa är att det snart blir möjligt att snabbradera sökhistorik. Genom att dutta på sitt användarporträtt och sedan välja "radera de senaste 15 minutrarna" så ska det gå att göra just detta, men vi vet inte exakt när funktionen rullar ut skarpt.

En annan integritetsnyhet är att Google Foto i Android får tillgång till låsta mappar. Där kan du placera bilder som andra inte ska få se; dessa kommer då inte att dyka upp i flödet när du eller någon annan skrollar bland bilderna på telefonen. Funktionen släpps först till Googles egna Pixel-mobiler men ska inom kort bli brett tillgänglig på mobiler som kör Android.

En tredje nyhet härrör från det kommande mobiloperativsystemet Android 12. Där ska det bland annat bjudas på kraftigt utökade integritetskontroller och exempelvis ges full information om när en specifik app fick tillgång till telefonens kamera, mikrofon eller platsinformation.