Testad produkt: D-Link DCS-6100LH
Pris: 249 kronor hos Amazon Sverige eller 249 kronor hos Kjell & Company

D-Link DCS-6100LH är en liten och smidig kamera med storleken 6,0 x 6,0 x 10,4 centimeter och vikten 65 gram.

Betyg 4 av 5

Omdöme

D-Link DCS-6100LH är en lättanvänd och smidig liten inomhuskamera med en pedagogisk app helt på svenska. I gratisabonnemanget ingår 24 timmars molnlagring av videoklippen för upp till tre kameror. Enkelheten medför tyvärr vissa begränsningar och den dåliga bildvinkeln är ett minus. På det hela taget är dock D-Link DCS-6100LH en prisvärd övervakningskamera.

Positivt

  • Liten och lättplacerad
  • Lättanvänd app på svenska
  • Gratis molnlagring i ett år

Negativt

  • Ingen lokal lagring
  • Något begränsade funktioner
  • Låg bildvinkel
Den lilla storleken gör D-Link DCS-6100LH lättplacerad och enkel att dölja om du vill att kameran ska vara diskret och hemlig. Den kan antingen ställas på ett bord eller en hylla, eller monteras på vägg/tak med de medföljande skruvarna.

Vad som däremot försvårar placerandet är den korta (1,5 meter) medföljande strömsladden. Har du inte ett eluttag precis i närheten av där du vill placera kameran lär du behöva en förlängningssladd.

Gratis molnlagring

Att installera D-Link DCS-6100LH går lätt och smidigt och appen är pedagogisk och enkel att använda. Ett plus också för att appen är helt på svenska. Men appens enkelhet medför också vissa begränsningar när det gäller funktioner och inställningar. Någon smart rörelseigenkänning finns exempelvis inte och upplösningen (1 920 x 1 080 bildpunkter) går inte att ändra på.

Det går dock att göra grundläggande saker som att ställa in rörelsezoner, justera känsligheten och skapa automatiseringar som bestämmer vad som ska göras när rörelse upptäcks. Här finns också snabbval för att lätt kunna slå på eller av kameraövervakningen.

De videoklipp som spelas in manuellt eller vid upptäckt rörelse lagras i en molntjänst. Någon lokal lagring på till exempel micro sd-kort finns inte. Men positivt nog är lagringen i molnet gratis, om än med några begränsningar.

Gratisvarianten ger dig lagring av videoklippen i upp till 24 timmar och du kan använda dig av upp till tre kameror. Den är också bara giltig i ett års tid. Behöver du längre lagring eller fler kameror finns flera abonnemangsaltarnativ, vilka kostar mellan 25 och 100 kronor per månad.

D-Link DCS-6100LH
D-Link DCS-6100LH i dagsljus…
D-Link DCS-6100LH
...i lampljus...
D-Link DCS-6100LH
...och i mörker.

Godkänd bildkvalitet

Bildkvaliteten för D-Link DCS-6100LH är godkänd i såväl dagsljus som lampljus och mörker. Men tyvärr är den diagonala bildvinkeln bara 110 grader, så det är en begränsad del av rummet som visas i bild.

Responsen är snabb, både när det gäller själva styrningen av kameran och visningen av det som sker framför den. Notiser om att rörelse har upptäckts skickas ut bara någon sekund efter rörelsen skedde.

D-Link DCS-6100LH saknar också en högtalare, så någon tvåvägskommunikation går det inte att få till. Däremot fungerar röststyrning med både Amazon Alexa och Google Assistant.

Cirkapriset för D-Link DCS-6100LH är 250 kronor, vilket gör den till en prisvärd och lättanvänd liten övervakningskamera.

Specifikationer

Testad: Maj 2021
Tillverkare/kontakt: D-Link, eu.dlink.com/se/sv
Systemkrav: Trådlöst nätverk, smartphone med Android eller IOS
App på svenska: Ja
Upplösning: 1 920 x 1 080 bildpunkter
Bildvinkel: Upp till 110 grader diagonalt
Ljud: Mikrofon
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Ja
Ljudsensor: Nej
Nätverk: Wifi
Lagring: Molnlagring
Fri lagring: 24 timmars videohistorik
Abonnemangskostnad per månad: Gratis för basabonnemang. Övriga abonnemang 25-100 kronor per månad
Färg: Svart
Mått: 6,0 x 6,0 x 10,4 centimeter
Vikt: 65 gram
Övrigt: Stöd för Amazon Alexa och Google Assistant
Pris: 249 kronor hos Amazon Sverige eller 249 kronor hos Kjell & Company

Betyg: 4 av 5