Är du nyfiken på framtiden för Windows kan du skapa en påminnelse att besöka den här sidan på Microsofts webbplats klockan 17:00 den 24 juni. Då ska företaget nämligen liveströmma en presentation av ”vad som kommer härnäst för Windows”.

Microsofts vd Satya Nadella har tidigare sagt att företaget är på väg att släppa den viktigaste uppdateringen av Windows på ett årtionde, och det har spekulerats kring om det kan vara tal om ”Windows 11”.

Läs också: Hetaste ryktena om Windows 10 Sun Valley

Till och med Microsoft verkar flirta med den idén: Titta noga på bilden ovan från företagets inbjudan. Spröjsen i fönstret syns inte på golvet, så att ljuset som släpps in formar ett grovt ”11”. Och eventet hålls klockan 11:00 EST (tidszonen på amerikanska östkusten) – något udda med tanke på att Microsofts hemmabas är i nordvästra USA.

2019 förställde sig Microsoft en framtid med hybridplattor och datorer med dubbla skärmar med Windows 10X. Den idén har undan för undan urlakats och nyligen lades den ner helt och hållet. Vad företaget ser framför sig nu får vi veta om några veckor.