Samsung har nu presenterat två nya laptops: Galaxy Book Go och Galaxy Book Go 5g. Båda datorerna är gjorda för att vara prisvärda och effektiva maskiner gjorda för arbetet såväl som underhållning.

Galaxy Book Go drivs av en Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2-plattform med tillvalbar LTE-uppkoppling medan Galaxy Book Go 5g har en Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5g-plattform som kan använda den senaste nätverksstandarden.

Datorerna kör Windows 10 och är utformade för att vara alltid på och alltid uppkopplade så att de snabbt är tillgängliga för användning. De är också särskilt utformad för att integrera med Samsungs ekosystem och kopplas med Galaxy smartphones, surfplattor och wearables.

Skärmen är på 14-tum med tunna kanter, gångjärnet på 180 grader och ljudet kommer med Dolby Atmos. Batteriet ligger sedan på 42,3Wh och datorns hållbarhet ska vara på militär standard enligt Samsung egna interna test. Minnet är på antingen 4 eller 6 gigabyte lpddr4x och lagringen på 64 eller 128 gigabyte eufs.

Samsung Galaxy Book Go blir tillgänglig hos utvalda återförsäljare i mitten av juni. Rekommenderat cirkapris är från 4790 kronor.

Läs också: Ny grafik från AMD tar upp laptop-kampen med Nvidia