Microsoft Word, Powerpoint och Outlook erbjuder en dold måttomvandlare som gör att du slipper leta efter konverteringar manuellt. Om du arbetar med ett dokument, en presentation eller ett e-postmeddelande som innehåller mått kan du säkert ha glädje av den här tidsbesparande funktionen.

Stegen för att aktivera Måttkonverteraren är desamma för Word och Powerpoint, med en liten skillnad för Outlook.

Mått
  1. Klicka på Alternativ i Arkiv-menyn.
  2. För Word och Powerpoint, välj Språkkontroll till vänster. För Outlook, välj i stället E-post och sedan Redigeringsalternativ.
  3. Klicka på Alternativ för autokorrigering till höger.
  4. Välj fliken Åtgärder.
  5. Bocka för Aktivera ytterligare åtgärder på snabbmenyn och sedan Måttkonverteraren. Det finns också andra åtgärder som du kan aktivera. Markera dem som du vill använda.
  6. Stäng med OK två gånger.

När du får ett dokument som innehåller mått som du inte känner till, till exempel från ett främmande land, kan du nu snabbt konvertera dem. Och om du själv skapar ett dokument för en utländsk målgrupp kan du enkelt byta ut måtten.

Markera texten som innehåller måttet. Högerklicka och flytta markören till Ytterligare åtgärder i menyn. Måttkonverteraren visas och du ser olika möjliga konverteringar. Du kan snabbt avgöra till exempel hur mycket en tum blir i centimeter och om du klickar på önskad konvertering ändras texten i dokumentet.