Den 30 juni går frågetjänsten Yahoo Answers i graven. I 16 år har vetgiriga kunnat ställa frågor och få svar från andra användare. I början var sajten extremt populär, men intresset har efter hand dalat.

Det finns dock fortfarande ett behov av frågor och svar-tjänster, och här är några av de bästa – inom olika områden.

Frågor och svar

Svar på allt

Quora är en av de populäraste tjänsterna, och här kan du få svar svar på frågor inom i princip alla områden. Tjänsten finns på svenska, men utbudet är större i den engelska versionen.


Frågor och svar

Slumpa ett svar

En annan ganska allmän frågor och svar-sajt är Answers.com. En kul funktion här är att du kan klicka på Random för att få svar på en slumpvis utvald fråga. Det är dock värt att notera att många svar på sajten är ganska gamla.


Frågor och svar

Plugghjälp på svenska…

Har du frågor som rör något skolämne kan du få hjälp av Pluggakuten. Det är ett diskussionsforum där den som studerar kan ställa frågor till både experter och noviser.
Sajten, som är gratis att använda, kan även användas av den som inte går i skolan.
Frågor och svar

… och engelska

Hittar du inte svar på dina frågor på Pluggakuten kan du använda engelskspråkiga Brainly. Här finns 350 miljoner lärare och andra studerande som förhoppningsvis kan ge svar på dina frågor.
Tjänsten är gratis, men det finns även ett betalalternativ som gör att du slipper reklamen.


Eforum

Svar på teknikfrågor

I det här sammanhanget kan vi inte låta bli att puffa för PC för Allas tjänst E-forum. Här går det att ställa datorrelaterade frågor och få svar från andra användare. Du kan även söka bland över 1,5 miljoner tidigare inlägg.