Datorvärlden håller andan inför den 24 juni, då Microsoft ska avslöja sina planer för kommande Windows-operativsystemet. Övertydliga hintar från företaget och spekulationer från världens teknikjournalister har på förhand fastslagit att det rör sig om Windows 11.

Här om dagen läckte en påstådd förhandsversion av det kommande operativsystemet ut. Mark Hachman, redaktör på vår systertidning PCWorld, var en av många som laddade ned den och började utvärdera nyheterna. Förutom stora utseendemässiga förändringar var det dock relativt tunt med banbrytande nyheter och den aktuella versionen kändes mer som en vanlig – om än stor – Windows 10-uppdatering.

Nu uppger en insatt källa till PCWorld att den läckta versionen är en ofullständig förhandsversion av operativsystemet, och att Microsoft har avsevärt mer att visa upp. Exakt vad källan syftar på framgår inte, men det kan röra sig om flera nyheter som tidigare uppgetts vara aktuella för den påstådda "Sun Valley"-uppdateringen av Windows 10.

Källan refererade inte heller till den läckta Windows-versionen som "Windows 11", men enligt PCWorld är det precis vad som står när man kör "winver"-raden i Kommandotolken.

Läs också: Sex funktioner du borde använda i Kommandotolken

Förvirringen om vad vi egentligen ska få se nästa vecka är tämligen stor. Tämligen kul tycker nog också många pc-entusiaster – de senaste Windows-åren har inte direkt skämt bort oss med nyheter. Håll båda ögonen öppna den 24 juni för att stilla nyfikenheten, är vårt råd.