Vad finns egentligen däruppe? Den där frågan är vi många som har ställt oss när vi har tittat upp mot himlen. Några av svaren kan du hitta via de här tjänsterna.

Vandra på månen i sommar

Varma sommarkvällar tittar många upp mot himlen och undrar vad som finns där.
Några svar kan man få med hjälp av Google Moon. Företaget har helt enkelt satt ihop en digital modell av satellitbilder på månen.


Rymden

Stjärnkarta i mobilen…

Android-appen Sky Map är en digital stjärnkarta. Håll bara upp telefonen så får du hjälp att identifiera stjärnorna på himlen. Du kan också söka efter en viss stjärna så får du hjälp att hitta den.

Sky Map använder gps och kompass för att hålla koll på var du är.


Rymden

... och med förstärkt verklighet

Skyview är ett populärt alternativ till Sky Map, och den finns även för Iphone. Med Skyview kan du använda mobilens kamera för att visa stjärnor på den riktiga himlen, alltså det som kallas ”augmented reality” (förstärkt verklighet).

Lite-versionen är gratis, men det finns även en fullversion för cirka 15 kronor.
Rymden

Ta en selfie – i rymden

USA:s rymdstyrelse Nasa har en fullmatad sajt och många appar. En av de roligaste är Nasa Selfies. Du tar en bild av dig själv och appen omvandlar den till en ”selfie” där det ser ut som att du är en astronaut i rymden.


Rymden

Finns det toaletter i rymden?

Svenska Rymdstyrelsen har en omfattande webbplats för alla nyfikna. Under vinjetten Upptäck rymden får vi jordbor svar på många frågor, till exempel hur man går på toalett i tyngdlöst tillstånd.