Facebook Messenger är ett av världens populäraste chattverktyg. I början användes det framför allt för att skicka direktmeddeladen mellan Facebook-användare, men numera har många det som en självständig kommunikationstjänst.

Du kan använda Messenger på många plattformar, och nyligen släpptes även en traditionell programversion. Tidigare har datoranvändarna varit hänvisade till Messenger i webbläsaren eller en Windows 10-app - alltså den sortens program som man laddar hem via Microsoft Store.

Messenger

I grund och botten klarar Messengers datorversion av samma saker som mobilappen. Förutom att skicka rena textmeddelanden kan du förstås kommunicera med emojier, gif-bilder och dekaler – och det går också att skicka foton och videoklipp. Facebook satsar även hårt på att göra Messenger till ett verktyg för videomöten, så du kan använda tjänsten för röst- och videosamtal med en eller flera personer.

Poängen med att använda datorn är förstås att du får bättre överblick med den stora skärmen och att det är smidigare att skriva med ett riktigt tangentbord.