Prispress på kursböckerna

Snart drar terminen igång på landets universitet och högskolor. En dyr utgift för många studenter är kurslitteraturen, men det finns förstås sätt att spara pengar. Man kan exempelvis köpa och sälja begagnat. En av de största sajterna för det här är Studentapan och i skrivande stund finns här över 400 000 böcker.

Studentapan är inte ensam om att sälja gammal kurslitteratur. Campusbokhandeln är en webbplats med en liknande inriktning.

Böcker

Sälj dina gamla böcker

Även för ”vanliga” böcker finns det mycket pengar att spara på att inte köpa begagnat. Norska Bookis är en av Nordens största aktörer på den här marknaden, och sedan ett par år finns man även i Sverige.

Om du själv vill sälja gamla böcker kan du välja att låta Bookis göra hela jobbet, alltså både hämta, skicka ut och ta betalt för dina böcker.

Böcker



Tradera

Skanna dina böcker

Även nätauktionstjänsten Tradera är en viktig marknadsplats för begagnade böcker. 

För att göra försäljningen lättare har en skannerfunktion. Genom att skanna bokens streckkod förs all fakta om boken in i annonsen, som på så sätt går snabbare att skapa.


Jämför priser på nya böcker…

Även om du föredrar nya böcker finns det pengar att spara. Med hjälp av en prisjämförelsetjänst som Bokfynd hittar du de nätbutiker som säljer önskad bok billigast.

Hittar du inte det du önskar hos Bokfynd kan du använda Prisjakt och Pricerunner. Det här är två breda prisjämförelsetjänster som även söker efter böcker.

Böcker


… och på begagnade

Bokhavet är en annan prisjämförelsetjänst. Det speciella med den är att du inte bara får se priset i vanliga nätbutiker – du kan också se vad boken kostar begagnat.
Böcker


Sök hos alla bibliotek

Att låna böcker på biblioteket är förstås allra billigast. Du som vill få tag i en ovanlig bok kan ha stor nytta av Libris. Det här är de svenska bibliotekens gemensamma katalog och den kan alltså hitta böcker som inte finns på ditt eget bibliotek.

Det finns hela sju miljoner titlar i databasen.

Böcker