Google Drive-användare kommer snart kunna blockera andra konton från att dela filer med dem. Tanken är att funktionen ska förhindra trakasserier och spam, rapporterar The Verge.

Blockerade användare kan inte heller komma åt filer som du tidigare delat med dem och tar bort deras tidigare filer från din egen Google Drive. Blockeringen gör också så att användaren inte kan interagera med dig via andra Google-tjänster så som Google Chat.

Valet att blockera en användare hittar du genom att högerklicka på en fil som de delat i din Drive. Det är också möjligt att avblockera användare.

Blockeringsfunktionen kommer att rullas ut under de kommande veckorna.

Läs också: Så väljer du rätt molntjänst för dina bilder och filmer