Precis som Windows i stort är webbläsare något som kan göras mycket personligt. Mycket av det vi gör med datorn händer i webbläsaren, och som allt som används ofta är det många som vill göra det till sitt eget – det ska inte se ut som alla andras.

Microsoft har därför infört möjligheten att använda teman i sin förträffliga webbläsare Edge. Teman förändrar utseendet på webbläsaren för att kanske skapa en vacker och framför allt unik visuell upplevelse. De kan också vara till hjälp för att skilja dina olika profiler så att du kan separera hem-, skol- eller arbetskonton.

När du använder ett tema märker du en ny bakgrund på din nya fliksida. Dina flikar, adressfält och andra delar av webbläsaren kommer också att se ut som temat för en helhetsupplevelse. I temana finns också stöd för vertikala flikar, en ny funktion som kan ge dig det utseende du vill ha.

Eftersom Edge numera är Chromium-baserad kan de som vill också installera teman avsedda för webbläsaren Chrome.

Innan du börjar bör du se till att du har den senaste versionen av Edge, Klicka på de tre punkterna uppe till höger, välj Hjälp och feedback och sedan Om Microsoft Edge.

Microsoft Edge

1. Öppna Store

Klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Inställningar. Klicka på Utseende till vänster och sedan på länken Microsoft Edge Store för tillägg till höger. Välj Teman till vänster.


Microsoft Edge

2. Välj tema

Välj ut det tema du önskar och klicka på Hämta. Bekräfta med Lägg till tema. Temat installeras och en informationsrad dyker upp när det är klart.


Microsoft Edge

3. Ta bort tema

Ditt nya utseende är på plats och du kan fortsätta använda webbläsaren, ingen omstart krävs. För att ta bort temat, gå till Utseende i inställningarna och klicka på Ta bort.


Microsoft Edge

4. Använd Chrome-teman

För att installera ett Google-tema, gå till chrome.google.com. Klicka på Teman. Välj önskat tema och klicka på Lägg till.