De flesta usb-c- och thunderbolt-dockor är ganska lika varandra: En liten fyrkantig historia med ett gäng portar av olika slag för att ansluta fler tillbehör till en modern dator med bara några få kontakter.

Logitech har nu lanserat en lite mer egensinnig docka som ansluts via usb-c. Den heter Logi Dock och det syns direkt att den inte är som alla andra. Runt de ovanligt höga kanterna täcks den av väv som avslöjar en av de unika funktionerna: En inbyggd högtalare.

Företagets tanke är att Logi Dock ska vara ett perfekt tillbehör för de som har många videosamtal, vilket numera är rätt många. Förutom högtalaren finns därför även en inbyggd mikrofon och på ovansidan hittar du snabbknappar för att slå av och på mikrofon och högtalare. Ett tillhörande program kan koppla dockan till din kalender så att högtalaren kan påminna dig om ett stundande möte med en ljudsignal.

Utöver ljudfunktionerna har Logi Dock två usb-c-kontakter, två gamla usb-a-kontakter, displayport samt hdmi. Ytterligare en usb-c-kontakt ansluter dockan till datorn och kan förse en laptop med upp till 100 watt.

Logi Dock ska släppas innan jul och har ett amerikanskt pris på 400 dollar. Svenskt pris har ännu inte presenterats, men räkna med drygt 4 000 kronor.