Startmenyn och fästa ikoner

Gilla du inte den centrerade placeringen av Start-menyn och de olika fästa ikonerna kan du ändra tillbaka till att ha dem till vänster. Högerklicka i Aktivitetsfältet och välj inställningarna. Klicka på Beteenden för aktivitetsfältet och ändra justering från center till vänster.

Läs mer om Windows 11

Gamla Start-menyn

Det finns flera tredjepartsprogram som kan ge dig en startmeny som påminner mer om äldre Windows-versioner. Open Shell är ett populärt alternativ som inte kräver något muckande med registret, och får Start-menyn att se ut ungefär som i Windows 7.

Gamla aktivitetsfältet med Explorer Patcher
Explorer Patcher återställer Aktivitetsfältet och andra funktioner från Windows 10.

Gamla Aktivitetsfältet

Utvecklaren Valentin-Gabriel Radu har släppt ett verktyg kallat Explorer Patcher som återställer det gamla Aktivitetsfältet från Windows 10, utan några konstiga biverkningar som du får om du försöker använda ett vanligt förekommande tips om att ändra i registret. Det är öppen källkod och den som är orolig över att det kan vara skadligt kan kontrollera koden och kompilera själv.

Byt bakgrundsbild

Ladda ner en gammal bekant skrivbordsbild och gör till bakgrund i Windows 11 så ska du se att systemet plötsligt känns lite mer som vanligt. Sök på ”windows 10 default wallpaper 4k” så hittar du högupplösta versioner av de olika bilderna som har varit standard under åren.