Bland systemkraven för nya Windows 11 märks bland annat att processorn måste vara väldigt ny och att datorn måste ha en säkerhetsmodul som följer tpm 2.0-standarden.

Båda dessa krav går att kringgå på olika sätt, och nu gör Microsoft det lite enklare för de som vill uppdatera till det nya systemet. Tanken är att användare ska slippa förlita sig på skript från okända utvecklare och liknande, skriver Bleeping Computer.

För att fixa installationen behöver du ladda ner en iso-fil med Windows 11 och använda Microsofts verktyg för att skapa installationsmedia på en usb-sticka.

Nästa steg är att öppna Registereditorn och lägga till en ny nyckel kallad AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU under HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup som ett D-word med hexadecimala värdet 1.

Efter en omstart kan du köra installationsprogrammet för Windows 11 från installationsmediet du skapade först, och nu kommer den inte klaga på varken processor eller en saknad tmp 2.0-modul.

Bleeping Computer påpekar dock att du fortfarande behöver en tpm 1.2-modul, något som bara hann bakas in i ett fåtal konsumentdatorer innan tpm 2.0 tog över. Har du ingen tpm-modul alls måste du ta till en mer drastisk metod som Universal Mediacreationtool.

Läs mer om Windows 11:s systemkrav