Microsoft släppte Windows 11 i skarp version till allmänheten häromdagen, och som vanligt med nya systemversioner förekommer en och annan bugg. En av de märkligare är att vissa användare efter installationen inte har fått det nya Aktivitetsfältet, rapporterar Bleeping Computer.

Istället för det nya fältet visas samma som på Windows 10. Det kanske inte skulle skada så mycket i sig (en del användare lär sakna det även om de fått det nya), men tyvärr fungerar inte Start-menyn eller sökfältet när det har blivit så här.

Problemet har synts till även under betaperioden, med olika mer eller mindre drastiska förslag på lösningar.

Appuals har publicerat flera saker du kan prova, där det första kommer direkt från Microsoft, publicerat under betaperioden i somras. Det går ut på att radera en registerpost och starta om datorn. Det kan du göra via Aktivitetshanteraren, Arkiv -> Kör ny aktivitet. Fyll i cmd och kryssa i administrativ behörig så öppnar en kommandotolk där du kan fylla i och köra följande kommando:

reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0

Om det inte fungerar efter omstarten får du ta till något av de andra förslagen, eller i värsta fall installera om systemet från installationsmedium du skapar från en iso-fil på en annan dator.