Lösenordshanteraren 1Password har nu lagt till en ny funktion, "Psst!", som låter dig säkert dela inloggningsuppgifter även med personer som inte har ett konto på tjänsten, rapporterar Engadget.

Psst! genererar då en särskild länk som innehåller inloggningsuppgifterna. Den som skickar länken kan sedan välja hur länge den ska vara aktiv, mellan en timme till 30 dagar. Avsändaren kan också välja om länken bara ska kunna öppnas av specifika personer (som behöver bekräfta sin mejladress) eller samtliga som har tillgång till den.

Enligt 1Password har detta varit en av lösenordshanterarens mest efterfrågade funktioner. Undersökningar som 1Password gjort visar också att de flesta anställda återanvänder företags inloggningsuppgifter. Hela 36 procent ska också dela dem via osäkra kanaler som mejl, chattappar, kalkylblad, dokument och sms. Liknande säkerhetsbrister ska också existera inom familjer.

Läs också: Edge lösenordshanterare går nu att använda för mobilappar