Du behöver inte ta snabblån med rövarränta hos någon av alla långivare som dräller på internet när du ska köpa sladdar eller tillbehör till din dator. Vi har tagit pulsen på Ugreen-produkter och kan konstatera att efter sju testade pinaler är det bara en som inte håller måttet.

Den här artikeln kommer att uppdateras med nya Ugreen-produkter allt eftersom vi testar dem. Vilket ger dig en bra anledningen att bokmärka den!

Uppdaterad 17/10 med Ugreen 15 Watt


Ugreen

Ugreen 15W: Segare än väntat

Ugreen 15W är en trådlös laddare som utrustats med två laddspolar. Det blir således enklare att placera telefonen rätt i vaggan. Någon strömadapter medföljer inte, men du kan plugga in den i vilken usb c-laddare som helst.

Den här qi-laddaren har adaptiv laddning, som känner av hur mycket din telefon kan ta emot och anpassar strömstyrkan därefter. Det finns fyra olika laddlägen, 5, 7,5 10 och 15 watt. Själva laddaren är tillverkad i pc-plast med mjuka, rundade former. En liten klack, med gummifötter, ser till att telefonen sitter säkert.

Liksom de flesta andra laddare har den ett chipp som skyddar din telefon mot kortslutning, överspänning, överhettning och överström.

Vi testar laddaren genom att använda appen Amperes 3, som mäter hur mycket laddning telefonen tar emot samt hur långt tid det tar att ladda en procent av batteriet. Vi laddar batteriet på en Iphone 14 Plus, som har ett batteri på 4 323 mAh. Laddaren är i sin tur ansluten till en Ugreen Nexode 100W.

Ugreen laddar telefonen med 0,96 ampere och 4,8 watt, vilket ger 4,6 volt, strax under laddarens lägsta specifikation. Men enligt samma specifikationer ska den kunna ladda en Iphone med 7,5 watt, vilket den alltså inte gör. När vi testar med en Pixel Pro 7 når vi 7,64 watt med 1,96 ampere. Telefonen har stöd för högre strömstyrka, upp till 20 watt via trådlös laddning, men kräver då Google Pixel Stand.

Tidsmässigt tog det 120 sekunder att ladda en procent av batteriet i Iphone 14 Plus.

Trådlösa laddare är långsammare än trådbunden laddning, det är inga konstigheter alls. Men att tillverkare hela tiden skriver ”upp till” och sedan leverera knappt hälften, känns dåligt. Ugreen är ändå hyfsat snabb för att vara en trådlös laddare, den känns gedigen och är snygg. Men de utlovade siffrorna ska verkligen tas med en nypa salt.

Det finns qi-laddare som laddar ungefär lika snabbt men som är hundralappen billigare.

Betyg 3 av 5

Pris: Kostar 310 kronor hos Amazon


Kabel

Slitstark kabel

Det är aldrig fel att ha extra kablar i huset, du vet aldrig när en packar ihop eller mystiskt försvinner samma dag som ungen flyttar till Luleå för universitetsstudier. Ugreen 100W USB C är en två meter lång slitstark kabel, som har ett hölje av flätad nylon, som känns slitstarkt. Ändarna med sina usb-c-kontakter är tillverkade av aluminum och ger ett stabilt intryck.

Viktigare är huruvida kabeln kan leverera ström, vilket den gör, upp till 100 watt (20 volt/5 amp). När det gäller datahastigheter är det något sämre ställt. Den har endast stöd för usb2 och en maximal teoretisk överföringshastighet på 480 mbps. Detta innebär att du inte heller kan använda den för livevideo.

Ugreens kabel har ett så kallat e-marker chip som automatiskt identifierar och levererar nödvändig strömstyrka till enheten och förhindrar skador vid laddning.

PC för Alla rekommenderar Om du bara behöver en kabel som framför allt ska förse din dator eller surfplatta med ström, då är det här ett klockrent alternativ. Är du primärt ute efter en kabel att flytta stora datamängder mellan din dator och en extern hårddisk, då är det här inget för dig.

Vi tänker inte slå ned på den något långsamma överföringshastigheten då detta är en kabel som marknadsförs i första hand för ström. Med detta sagt kan vi rekommendera den. Det är en mycket prisvärd kabel som gör vad den ska: levererar ström.

Betyg 4 av 5

Pris: Kostar 150 kronor hos Amazon


Ugreen Gan laddare

Ladda i parti och minut

När du har många prylar hemma som ska laddas får det ditt grenuttag att se ut ormbo en varm vårdag. Skarvsladdar som tampas med olika typer av laddare, allt för att dina enheter ska kunna användas. Varför inte skaffa en Gan-laddare med ett gäng portar?

Gan-laddare använder sig av en ny typ av ledare som ersätter kiselledare. Detta gör dem mer effektiva och dessutom tar de upp mindre plats. Ugreen USB C Snabbladdare 65W är en sådan laddare.

Den har fyra usb-portar, tre typ c och en typ a. Usb-c-portarna levererar 65 watt när de används ensamma. Om du ansluter exempelvis en dator eller en Ipad för simultanladdning sjunker laddningen till den första anslutna enheten till 45 watt medan den andra levererar 18 watt. Om du använder samtliga tre usb-c-portar levererar de 18 watt vardera.

Laddar som utlovat

Vi testade att koppla in tre stycken Macbook och resultatet var precis som utlovat. I menyn Systeminformation kunde vi se att att laddningen höll 65 watt med en dator ansluten, med två blev resultatet 45 respektive 18 watt och med tre datorer fick de 18 watt vardera.

PC för Alla rekommenderar

Bäst av allt är att laddaren är såpass liten och inte kräver någon tegelstensstor adapter. Den är smidig och pluggas direkt in i väggkontakten.

Ugreen USB C Snabbladdare 65W laddar i princip allt. Iphone, Ipad, datorer, Huawei, Oneplus Samsung…ni förstår vad vi menar. Och den blir inte heller särskilt varm.

Laddaren har även skydd för överspänning, överhettning och överström.

Betyg 4 av 5

Pris: Kostar 600 kronor hos Amazon Sverige


Ugreen

Anslut det gamla till det nya

Ugreen USB Type C Hub 4 Port Adapter USB Multiport Hub är förmodligen inte bara världens längsta namn på en usb-adapter utan även en förträfflig usb-hub. Säg att du kommer hem med din sprojlans nya Imac med M1-processor. Du öppnar din tillbehörslåda och ser alla dina fantastiska usb-tillbehör som du vill koppla in till datorn, samt din gamla skrivare, som visserligen är trådlös, men som vägrar att skriva ut via wifi såvida inte du står på en korsväg under fullmånens sken den första måndagen i juli. Du kikar på baksidan av din Imac, som dessutom är sjukt snygg, bara för att se att den har färre usb-a-portar än det finns sjöar i Sahara. Ridå.

Det här Ugreen USB Type C-hub räddar situationen. Hubben kopplas till datorn via usb-c ochger dig sedan fyra stycken 3.1 usb-a-portar att leka med. Den har även en usb-c-port som det går att ansluta en extern laddare till om tillbehöret kräver mer ström.

Priset för den här oumbärliga hubben är dessutom helt okej.

Betyg 4 av 5

Pris: Kostar 190 kronor hos Amazon Sverige


Ugreen

Usb-c för bilen

Ugreens billaddare drar ström från cigarettändaren i bilen och ger dig mer kräm. Laddaren är enkel att montera: tryck till och det är klart. Två stycken portar, en usb-a 3.0 och en usb-c sitter lätt åtkomliga på framsidan av adaptern.

De flesta bilar idag har redan usb-a-portar. Men ofta laddar de med minimal effekt, vilket ger en otroligt långsam laddning om det är en surfplatta som ska laddas. Om ett barn i baksätet använder nämnda surfplatta är det en överhängande risk att batteriet dräneras snabbare än det laddas. Med den här adaptern får du mer ström. Usb-c-porten levererar 20 watt medan usb-a-porten klämmer ur sig 18 watt.

Fördelarna är inte bara att det går snabbare att ladda, med usb-c kan du även ladda upp en dator. Adaptern är också utrustad med ett överslagsskydd.

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5


Ugreen hdmi

Ugreen hdmi-split

Med Ugreens Hdmi Switch 2 in 1 Out får du en dubbelriktad hdmi-switch som gör att du kan ansluta två hdmi-källor till en hdmi-skärm eller en hdmi-källa som låter dig växla mellan två skärmar. Själva växlandet gör du med en liten knapp som är placerad på switchen.

Ugreens hdmi-switch har stöd för 4k upp till 30Hz, 1080p upp till 60hz. Dessvärre har den inte stöd för earc, däremot hdmi-arc.

Det här är en bra grej om du vill switcha mellan datorskärmar, men inte för gaming, såvida du inte håller dig till 1080p. 30 hz vid upplösningen 4k är alldeles för låg uppdateringsfrekvens om du är en gejmer.

Handlar det om film funkar den här med viss tvekan. Däremot kan det vara något om det handlar om kontorsarbete eller presentationer. Men om du ska spela eller kolla på 4k-material är det definitivt inget för dig.

Betyg 2 av 5

PrisKostar 160 kronor hos Amazon Sverige


Usb-c-laddare

Ladda dina usb-c-prylar med Ugreen

Laddare går inte att få nog av. Framför allt sådan med mer kraft. Ugreens usb-c-laddare har en maximal effekt på 18 watt. Laddaren har stöd för de flesta produkter som använder Adaptive Charge-teknik, något som Iphone och flera Android-telefoner har.

Laddaren har ett chipp som skyddar dina enheter från kortslutning, överspänning, överhettning eller vad det nu kan vara. Med laddaren följer en meterlång sladd med usb-a i ena änden och usb-c i den andra.

Ugreens laddare är något svagare än exemplevis Apples laddare, 18 respektive 20 watt. Å andra sidan är Ugreen 50 kronor billigare.

Betyg 3 av 5

Pris: Kostar 190 kronor hos Amazon Sverige


Ugreen

Magnetisk mobilhållare 

Ugreens magnetiska mobilhållare är till för att fästas med dubbelhäftande (förmonterad) tejp på instrumentpanelen i bilen. Sedan är tanken att mobilen sitter fast med magnetisk kraft. Problemet är att det inte fungerar.

I texten står det att Ugreens magnethållare har fyra inbyggda N52 magneter, som kan hålla ”mobiltelefonen superstabil och fast även på ojämna vägar. Du behöver inte oroa dig för att din telefon vacklar eller faller under kraftig bromsning eller kurvtagning”.

Det är rent skitsnack, för att använda klarspråk. Vi testade med en Iphone 13 Pro, som ska fungera enligt produktbeskrivningen. Så fort telefonen sattes på magneten gled den för att till slut ramla av helt och hållet. Ugreen hävdar att den även ska fungera med Iphone Pro Max, Galaxy Note 20 samt flera andra modeller. Vilket är långt från sanningen. Vårt tips är att den inte alls klarar telefoner av normalstorlek idag.

Ugreen gör ofta bra grejer, men vårt enda råd när det gäller den här produkten är helt enkelt att låta bli att köpa den.

Betyg 1 av 5

Pris: Kostar 190 kronor hos Amazon Sverige


Ugreen

Usb-c-docka

De av oss lyckliga som kan arbeta med Mac-datorer vet att det finns stunder då vi inte är lika lyckliga. Som när ska ansluta usb-prylar till datorn. Såvida du inte sitter på en sprojlans ny Macbook Pro är du smärtsamt medveten om att antalet usb-portar i datorn är få. Och enbart usb-c. Men med en usb-docka får du ett helt gäng anslutningsmöjligheter.

Ugreens USB C-docka ger dig sju stycken anslutningsmöjligheter. Du får en 60 hz hdmi, gigabit ethernet, två usb-a 3.0, sd-kortläsare och en usb-c pd-port (per delivery). Vilket gör den till en vän i nöden om du har en Macbook Air, Ipad Pro eller en Razer XPS 13 Book.

Priset för den här är 540 kronor, vilket gör den 155 kronor billigare än exempelvis Belkin Connect 6 in 1.

Betyg 3 av 5

Pris: Kostar 540 kronor hos Amazon Sverige


Usb-hubb

Usb och telefonställ-kombo

Ett ställ utrustat med kortläsare, usb 3.0 och diverse minneskortläsare som dessutom dubblar som ett telefonställ, kan det vara något? Om svaret på den frågan är ”ja”, då kanske Ugreens usb-3-hubb kan vara för dig.

I den här får du tre stycken usb 3-portar, den kan svälja minneskort i formaten sd, sdhc, sdxc, micro sd, micro sdhc, micro sdxc, mini sd, ms, ms pro, ms dro, m2, mmc, rs mmc med flera.

Stället/hubben står stabilt och gör inte mycket väsen av sig. Den fungerar, vilket är exakt vad du vill att den ska göra. Den inbyggda kabeln är cirka en meter lång och känns stabil. Hubben har också överbelastningsskydd.

Betyg 3 av 5

Pris: Kostar 290 kronor hos Amazon Sverige