Nyår är en tid för nystart och många nyårslöften handlar om ett sundare liv. Men varför inte börja år 2022 med att låta din hemekonomi komma i trim? Här är 5 tips som sparar tusenlappar.

1. Netflix, Viaplay, Spotify, Storytel... Vi spenderar allt mer pengar på strömmande medietjänster, och det är lätt att slentrianmässigt fortsätta betala sin månadsavgift.

Så länge vi verkligen lyssnar och tittar är tjänsterna förstås värda sitt pris, men det är klokt att åtminstone en gång om året göra en inventering av vad vi egentligen betalar för. Och glöm inte att det finns gratisalternativ till många tjänster – det enda som behövs är ett bibliotekskort. Läs mer i vår guide här!

2. Molntjänster underlättar våra digitala liv, men det är onödigt att betala för mer än en. Du som har ett Onedrive- abonnemang lär knappast behöva betala för Google Drive – och vice versa.

Och du kanske inte heller behöver lägga precis allt du äger i molnet. Ju mer vi lagrar desto dyrare blir det, och att ägna några vintertimmar åt att rensa bland sina molntjänster kan vara väl spenderad tid.

3. Mobiljättarna tar rejält betalt för sina abonnemang, och du kan spara mycket på att byta till någon billigare uppstickare. Det är också klokt att välja rätt abonnemang.

Om du exempelvis bara förbrukar 2 GB data i månaden är det onödigt att betala dyrt för att få obegränsad surf.

4. Oavsett vilka abonnemang det handlar om brukar det bli billigare att välja ett familjeabonnemangi stället för flera vanliga. Här kan en ordentlig inventering bli ordentligt lönsam och det är viktigt att vända på alla stenar. Ja, till och med många morgontidningar har digitala familjeabonnemang.

5. Betalar du för mycket för dina lån och får du för låg ränta på dina sparpengar? På tjänster som Compricer får du hjälp att hitta rätt. Och glöm inte betalkortet! Det finns det digitala alternativ som inget kostar.