Netflix är en av världens mest populära strömningstjänster för film och tv-serier med ett stort utbud och bra funktioner. Men det är inte alltid vi har tid eller tålamod att titta på en film från start till slut. Det är inte heller lätt att komma ihåg vilka avsnitt av en tv-serie vi sett när en enda säsong kanske har 20 av dem.

Av den anledningen tillhandahåller Netflix funktionen Fortsätt titta för att göra det enklare att återuppta tittandet där det avslutades. Det kan ju dock finnas tillfällen då du inte någonsin planerar att se vidare på en serie eller en film, eftersom den helt enkelt var för dålig eller ointressant. Eller så kanske du ska titta på något på Netflix tillsammans med någon och vill inte visa vad du annars tittar på.

Oavsett orsak går det att ta bort Fortsätt titta i önskade fall. Det går dock inte om du använder en smart tv – där saknas stöd för detta. Knepet är då att i stället logga in på Netflix i en telefon eller platta med Android eller IOS. Det kan du göra även om du normalt endast tittar via mjukvaran i din smarta tv.

Netflix
  1. Ladda ned Netflix-appen om du inte redan har den.
  2. Starta och logga in.
  3. Leta reda på Fortsätt titta.
  4. Klicka på de tre prickarna vid den film eller serie du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort från rad.

Motsvarande går också att åstadkomma på Netflix webbplats eller i Windows Netflix-app, men detta är enklare.