Vi har tidigare skrivit om stativ som fixar till höjden på din bärbara dator så att du slipper åkommor som gamnacke och en ihopkrupen arbetsställning som leder till sveda och värk i skuldror och axlar. Ett givet komplement till dessa är ett externt tangentbord, som är bredare och därmed bättre för din hållning. Här är sex förslag på tangentbord som piffar upp hemmakontoret.

Läs vårt test av stativ för din bärbara dator

Urchoice AK33

Tangentbord

Ett snyggt bakgrundsbelyst mekaniskt tangentbord är aldrig fel, som det här från Urchoice. Ett mekaniskt tangentbord innebär mer högljutt knattrande och mer taktil känsla i tangenterna. Stöder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Mac OS X, Windows XP och Windows Vista.

Kostar 570 kronor hos Amazon Sverige

Logitech K120

Tangentbord

Logitech har gjort tangentbord i hur många år som helst. De vet således vad de håller på med. K120 är ett trådbundet tangentbord för din Windows-burk. Usb plug-and-play och klarar ett visst spill av vätskor.

Kostar 214 kronor hos Amazon Sverige

Microsoft Wired Desktop 600

Tangentbord

Trådlöst är inte alltid bäst. Du sitter i godan ro och skriver något spännande och plötsligt lägger batterierna av (och du har inga hemma) eller så tycker den trådlösa kopplingen att den helt sonika fått nog. Har du ett Microsoft Wired Desktop 600 behöver du inte oroa för dylikt.

Tangentbordet har även mediaknappar som enkelt låter dig spela upp, pausa eller hoppa framåt när du lyssnar på musik.

Kostar 330 kronor hos Amazon Sverige

Ajazz AK33

Tangentbord

Vill du sätta färg på tillvaron finns det sämre saker att köpa än ett regnbågsskimrande tangentbord med inbyggd rgb-belysning. Det här är också trådanslutet, vilket förmodligen beror på att det hade slukat lika mycket ström som datorn.

Sätt färg på tangentbordet med hjälp av 19 olika ljuseffekter och skriv sedan den tråkiga rapporten med ett färgsprakande tangentbord som hjälper dig hålla humöret på topp.

Kostar 660 kronor hos Amazon Sverige

Logitech Multi-Device Bluetooth Keyboard K380

Tangentbord

Det här tangentbordet gör vilket utrymme som helst minimalistiskt och tjusigt. Du får också med en snajdigt designad mus. K380 för inget oväsen utan avger tyst klickande. Den medföljande Pebble-musen fungerar på sängkläder, om du inte orkar kliva ur sängen. Allt fungerar dessutom på surfplattor.

Logitech Multi-Device Bluetooth Keyboard K380 fungerar med Windows, Mac OS, IOS, Ipad OS, Chrome OS, Android och till och med Apple TV.

Kostar från 413 kronor på Prisjakt

Apple Magic Keyboard

Tangentbord

Du kan ju inte bara koppla in vilket tangentbord som helst till din Mac. Apples Magic Keyboard ger dig en skön skrivupplevelse och är dessutom snyggt. Tangentbordet är trådlöst, uppladdningsbart och klarar upp till en månad på en laddning. Magic Keyboard parkopplas dessutom automatiskt med din Mac. Givetvis har det även Touch ID.

Fungerar med datorer som kör Mac OS 11.3 eller senare, Ipad med Ipad OS 14.5 eller senare, Iphone med IOS 14.5 eller senare.

Kostar 1 134 kronor hos Amazon Sverige