Ibland hittar Microsoft på ”förbättringar” som är fullständigt obegripliga, förändringar som förstör en bra funktion som utnyttjas och uppskattas av många. Mycket av det nya i Windows 11 är bra, men exempelvis bekvämligheten med att dra och släppa filer på ikonerna för öppna program i aktivitetsfältet är plötsligt borttagen utan uppenbar anledning.

Det här är en funktion som har saknats av många. Ryktet säger att protesterna varit så många att Microsoft planerar att återställa det hela som det en gång var, men om du inte kan vänta till vår- eller höstuppdateringen, läs vidare. Det existerar inget sätt att få tillbaka funktionen enbart med inställningar i Windows, men det finns tack och lov programmeringskunnigt folk som också vill ha denna funktionalitet åter.

Tredjepartsutvecklare har lyckats kopiera Windows 10-aktivitetsfältets dra och släpp-funktion till Windows 11 så att den fungerar någorlunda. Vi visar hur du använder programmet Windows11DragAndDropToTaskbarFix.

Windows 11

1. Hämta

Ladda ned programmet på github.com. Om Windows eller ditt säkerhetsprogram flaggar filen som osäker, välj att behålla den ändå.


Windows 11

2. Installera Mona Lisa

Dubbelklicka på den nedladdade filen för att installera den. En ny Mona Lisa-ikon dyker upp bland ikonerna till höger i aktivitetsfältet.


Windows 11

3. Dra och släpp

Du kan nu dra en fil till en ikon i aktivitetsfältet, vänta tills programmet öppnas och sedan släppa den för att öppna den med det programmet.


Windows 11

4. Permanenta

För att behålla förändringen efter omstart, högerklicka på Mona Lisa och välj Configure. Kontrollera att AutomaticallyRunThisProgramOnStartup är satt till 1. Ändra annars och spara.