Vi på PC för Alla brukar vanligtvis ge höga betyg till Dells bärbara datorer i XPS-serien. De kombinerar slimmad design med höga prestanda som lämpar sig väl för såväl jobb som fritidssysslor som spel. Nu har företaget släppt lös flera av de nya 15- och 17-tumskonfigurationerna i Sverige, medan minstingen XPS 13 ska vara försenad med åtminstone något kvartal.

Läs också: Dells nya XPS 13-laptop har helt unik design

De nya XPS-modellerna har på sedvanligt manér uppdaterats med 12:e generationens Core-processorer (upp till i9 K) från Intel. Instegsversionen av 15-tummaren får Iris Xe-grafik från samma företag, medan övriga istället utrustas med hyggligt kraftfulla RTX 3050 eller 3050 Ti, vilket skedde redan med värstingmodellen från i fjol. Från april kan 17-tummaren även konfigureras med RTX 3060.

Läs också: Stort test av bärbara datorer – 9 kraftfulla laptops för kreativa jobb

I minnesväg hittar vi numer den nya DDR5-teknologin på antingen 16, 32 eller 64 GB och i hårddiskväg blir 2 TB M.2 PCIe NVMe SSD det "maxade" valet. Precis som i fjol kan du välja skärmar med antingen lyxig oled med 3.5k-upplösning, 4k eller FHD+.

Flexibelt så det förslår, alltså. De nya XPS-datorerna listas från och med i dag i Dells svenska onlinebutik, med priser från 19 490 kronor till drygt 40 000 kronor.