Marknadsledande Verisure brukar få högt betyg i PC för Allas tester av hemlarm, senast nu i höstas. Men jätten har hamnat i blåsväder efter en rejäl granskning signerad Aftonbladet. Under torsdagen kom nya uppgifter om rutinerna hos hemlarmsföretaget. Tidigare anställda vittnar anonymt om hur generande, ofta lättklätt eller rentav naket, bildmaterial från larmsystemets övervakningskameror cirkulerar på arbetsplatsen.

En intervjuad källa ska tidigare ha haft en högre position på företaget. Enligt denne förekom det att människor hamnade på bild utan kläder efter att larmet lösts ut. Då ska medarbetare ha uppmanat varandra att gå in och titta på den aktuella sekvensen i systemet.

Andra källor inkluderar en kundtjänstmedarbetare på Verisure, som till Aftonbladet säger att det är "allmänt känt" att larmcentralen ibland har roligt åt lättklädda bilder på kunderna.

– Folk skrattar åt det och säger att de aldrig skulle ha en kamera i sovrummet, säger källan till Aftonbladet och förtydligar att hen aldrig sett en dylik bild själv, men att operatörer brukar skicka till varandra.

Verisures vd Daniel Särefjord har fått bemöta uppgifterna och säger att företaget inte känner igen sig i hur det och dess medarbetare beskrivs i artikeln. Han poängterar också att inget bildmaterial från kamerorna går att komma åt innan ett larmsystem faktiskt lösts ut.

Verisure har också publicerat ett uttalande på sin sajt, liksom en FAQ om hur larmsystemet fungerar.