Är det besvärande att muspekarens stora pil är i vägen och blockerar visningen av textfältet när du ska skriva någonting? I så fall går det att dölja markören medan du skriver med en av två metoder.

I både Windows 10 och Windows 11 finns det två sätt att dölja markören medan du skriver. Den första använder ett inbyggt alternativ, men fungerar bara när du skriver i vissa Microsoft-program, som exempelvis Word och Anteckningar. I program från andra leverantörer beter sig markören som vanligt.

Om du vill dölja markören medan du skriver i alla dina appar behövs ett tredjepartsprogram. Vi föreslår ett gratisprogram, gjort i öppen källkod, som heter Windows Cursor Hider. Det är enkelt att använda och gör att muspekaren försvinner så snart du börjar skriva något, oavsett var.

Proceduren för det interna alternativet, som vi börjar med, skiljer sig en aning mellan Windows 10 och 11. Vi visar hur det går till i Windows 10, men du kan enkelt följa stegen även i Windows 11.

Windows Cursor Hider kan du hämta här (klicka på Download).

Muspekare

1. Öppna inställningar

Öppna Inställningar och klicka på Enheter. Klicka på Mus och sedan på Fler musalternativ.


Muspekare

2. Välj egenskaper

I det nya fönstret, byt till fliken Pekaralternativ. Bocka för Dölj muspekaren när jag skriver.


Muspekare

3. Dölj pekaren

För att använda programmet som fungerar i hela Windows, dubbelklicka på den nedladdade filen Hide Mouse Cursor on Idle.exe. Du hittar en ny ikon i aktivitetsfältet.


Muspekare

4. Skriv

Nu kan du testa att skriva i valfritt program. Om du vill ha funktionen ständigt automatiskt aktiverad, använd steg 4 i vår guide här.