Microsoft har nu gjort det lättare att byta standardwebbläsare i Windows 11, men alla är inte övertygade om företagets välvilja. I en kommentar till The Register säger Vivaldi-chefen Jon von Tetzchner att:

"Det har alltid varit vår inställning att Microsoft, och andra som dem, borde göra det lätt för användare att välja produkter som passar dem", säger Jon von Tetzchner och fortsätter.

"Detta borde gälla för alla användare, inte bara de som är tekniskt kompetenta nog att inse att de måste installera en frivillig uppdatering, veta hur de gör det och faktiskt göra det. Den borde vara installerad för alla användare."

Enligt Jon Von Tetzchner känns Microsofts nuvarande upplägg mer som ett sätt att undvika regleringar från officiellt håll, snarare än att faktiskt göra det lättare att byta standardwebbläsare.

Även Mozilla, som ligger bakom Firefox, kommenterar det hela med att även om den nya förändringen är ett steg i rätt riktning så kan mer göras för att förbättra valet av standardwebbläsare i Windows 11.