Säkerhetsföretaget Abormal Security varnar för att hackare återigen försöker lura Facebook-användare att lämna ifrån sig sina inloggningsuppgifter. Något som först rapporterades av ZDNet.

Ett av tillvägagångssätten är att användarna får ett mejl som påstås komma från ”The Facebook Team”. I mejlet påstås att ditt konto kommer stängas av på grund av att du har lagt upp olämpligt innehåll. Vill du överklaga avstängningen uppmanas du att klicka på en länk och skriva in ditt lösenord, vilket är exakt vad hackarna är ute efter.

Facebook Protect – det här behöver du som administratör göra

En annan metod som används för att lura svenska användare är att skicka ett meddelande med texten ”Ar det du i den har videon ?” med tillhörande länk från ett redan kapat konto. För att se ”videon” uppmanas användaren att logga in på nytt och vips har hackarna tillgång till dina inloggningsuppgifter.

Har du råkat ut för den här sortens nätfiske gäller det att byta lösenord så snabbt som möjligt. Vill du veta mer om vad du ska göra om du misstänker att ditt konto har hackats kan du surfa vidare till Facebooks supportsida.