I januari introducerade Google varningar för misstänkt skadliga och bedrägliga filer när du öppnar dem via Google Drive eller via länkar från andra dokument i någon av företagets webbappar Dokument, Kalkylark och så vidare.

Nu utökas varningarna till att gälla alla dokument på tjänsten, oavsett hur du öppnar dem. Det gäller alltså om du till exempel klickar på en länk i ett mejl eller kopierar och klistrar in en länk någonstans ifrån.

Googles ursprungliga lansering av funktionen var skriven på ett förvirrande sätt så att det först verkade som att varningen skulle visas oavsett hur dokumenten öppnades, men det är alltså först nu det verkligen blivit så, rapporterar The Verge.