Det var i förra veckan som händelsen upptäcktes och skapade stor oro bland användarna. Lyckligtvis ligger den okrypterade kreditkortsinformationen på en annan server som förblev oskadd, enligt Linden Lab som är företaget bakom spelet.

Över helgen har företaget lagt särskild kraft på att hjälpa dem som glömt eller förlorat den information som behövs för att byta lösenord.
– Vi förstår att detta är till besvär för våra användare. Men vi anser att det är det säkraste sättet att agera, säger Linden Labs tekniska chef Cory Ondrejka till BBC News.

Särskilt problematiskt är att det inte går att veta exakt vilken information som stulits. Den utredning som Linden Lab tillsatt har hittills visat att brottet föranleddes av en attack på medlemskapsdatabasen.

Second Life är en tredimensionell värld där användarna kan skapa egna karaktärer och leva ett helt liv online. Det går exempelvis att köpa och sälja land, bygga ett hem och ägna sig åt en uppsjö fritidsaktiviteter. All handel sker med valutan Linden Dollars, som kan växlas mot riktiga pengar.

Spelet har fått stor uppmärksamhet eftersom verkliga företag har skapat virtuella motsvarigheter av sig själva i världen. Här finns numera så väl klädföretag och arkitekter som författare och artister som Duran Duran och Suzanne Vega. Mer än 286 000 användare har loggat in i världen under de senaste 60 dagarna.

Här hittar du Second Life.