Att göra en understrykning i Word är väl inte så märkvärdigt, tycker du säkert. Och det är det ju inte heller, om du bara vill stryka under ett ord, en mening eller ett stycke med mellanslag och allt.

Markera bara det eller de ord du vill ha understrukna och klicka på U-ikonen i avsnittet Tecken i menyfältet. Alternativt kan du helt enkelt trycka Ctrl + U på tangentbordet. Att ta bort understrykningen är lika enkelt. Markera bara igen och gör om samma manöver.

Men kanske har du andra önskemål, till exempel att stryka under alla ord, men inte mellanslagen. Det går ju att göra genom att markera ett ord i taget och sedan stryka under det. Det kan dock bli ganska jobbigt om det är många ord. Vi visar ett annat sätt.

Du kan också ändra hur understrykningen ser ut, från det vanliga enkla strecket till exempelvis ett dubbelstreck, en våglinje eller en punktad linje.

Word

1. Tecken

För att inte stryka under mellanslagen, markera först aktuell text. Högerklicka på markeringen och välj Tecken.


Word

2. Ord

Välj Endast ord i rullisten under Understrykning. Klicka på OK. Du ska nu ha en understrykning som inte inkluderar mellanslagen.


Word

3. Linje

På samma ställe kan du också ändra hur understrykningen ska se ut. Längre ned i samma rullist är det bara att välja mellan olika alternativ.


Word

4. Alternativ

Ett annat sätt att åstadkomma samma sak är att klicka på nedpilen vid U-ikonen och välja. Ingen av dessa metoder ger dock möjlighet att exkludera mellanslagen.