Brukar du rekommendera andra Android-användare appar som du gillar? Du kanske har hittat ett otroligt roligt spel eller något extremt användbart hjälpmedel. Förmodligen berättar du då om detta för din kompis och talar om vad appen heter.

Vännen måste själv starta Google Play Butik, söka reda på appen och kontrollera med dig att det är den rätta – det är inte ovanligt att appar har samma eller likartade namn. Sedan ska appen laddas ned och installeras innan ni kan spela tillsammans eller diskutera appens funktioner.

Det finns ett betydligt smidigare sätt inbyggt i Google Play – du kan helt enkelt skicka över appen till en annan enhet i närheten. Allt som krävs är att bluetooth är aktiverat eller att ni befinner er i samma nätverk.

Endast gratisappar kan delas – det fungerar inte med betalappar, böcker, musik, filmer och annat. Men för dessa är det väldigt enkelt att genomföra och sparar en hel del besvär.

Play Butik

1. Öppna butik

Öppna Play Butik och klicka på din profilbild uppe till höger. Klicka på Hantera appar och enheter. Klicka på Skicka vid Dela appar.


Play Butik

2. Bekräfta

Klicka på Fortsätt. Bekräfta sedan åtkomst till enhetens plats – Bara den här gången räcker. Markera den eller de appar du vill skicka och klicka på den gröna pilen.


Play Butik

3. Välj mottagare

Genomför steg 1 på den andra Androidenheten, men välj Ta emot. När du ser den mottagande enheten, klicka på den.


Play Butik

4. Skicka

Kontrollera att ni båda ser samma kopplingskod. Klicka sedan på Ta emot på den mottagande enheten. Appen skickas och sedan är det bara att installera den.